Social

#cod PLU #eticheta legume #eticheta fructe #pesticide legume #pesticide fructe

Pesticidele din fructe si legume, trecute pe eticheta. Ce cod trebuie evitat

Fructele sau legumele ecologice, cu pesticide sau modificate genetic de pe rafturile supermarketurilor pot fi identificate de consumatori doar citind eticheta. Codurile PLU, formate din 4 sau 5 cifre, stabilite de Federatia Internationala pentru Standardul Produselor inca din anul 1990, ofera informatii despre modul de cultivare si crestere a fructelor si legumelor.

Codul care incepe cu cifra 9 arata ca produsul etichetat astfel este organic, adica solul utilizat pentru cultivarea si cresterea produsului respectiv nu contine deloc pesticide, ingrasaminte, chimicale si antibiotice, scrie frunza-verde.ro.

Codul care incepe cu cifra 3 sau cifra 4 inseamna ca produsul respectiv a fost crescut in mod conventional. Agricultura conventionala implica folosirea de pesticide si chimicale pentru a asigura culturi durabile, mai productive si mai rapide. Aceste produse sunt in mod evident si mai ieftine.

Cifra care trebuie evitata este insa 8. Aceasta indica faptul ca produsele alimentare respective au fost supuse metodelor de crestere folosind inginerie genetica.

Sursa foto: zenyth.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea