Social

Peste doua mii de jandarmi fara liceu vor fi dati afara

Peste doua mii jandarmi care nu au absolvit liceul vor ramane fara serviciu incepand de la 1 ianuarie 2007, ei neputand fi incadrati ca subofiteri in urma desfiintarii categoriei de jandarmi angajati pe baza de contract. Surse din cadrul Jandarmeriei au precizat, miercuri, pentru Mediafax, ca, din prima zi a anului viitor, jandarmii angajati pe baza de contract vor fi incadrati ca subofiteri. "Structurile similare din UE cuprind doar categoriile de subofiteri, ofiteri si personal contractual , iar de anul viitor trebuie sa ne aliniem la standardele europene, prin profesionalizarea si modernizarea Jandarmeriei", sustin sursele citate. Astfel, tinand cont de acest lucru si de faptul ca jandarmii angajati pe baza de contract nu pot intocmi, potrivit legii, procese-verbale de constatare, aceasta categorie va fi desfiintata, urmand ca acestia sa fie incadrati ca subofiteri. Din cei 6.900 de jandarmi angajati pe baza de contract, doar 4.674 vor ramane insa in Jandarmerie , restul de 2.226 neputand fi incadrati ca subofiteri din cauza faptului ca nu au studii medii . Potrivit surselor citate, din cei 2.226 de jandarmi, care vor trebui sa paraseasca Jandarmeria incepand de anul viitor, 1.900 sunt inscrisi la diferite licee, iar 265 nu sunt inregistrati in unitatile din invatamantul preuniversitar. Ei se vor putea incadra ca subofiteri, avand "prioritate la angajare", numai dupa ce vor termina liceul.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.