Social

Peste 80 la suta dintre copii consuma alimente tip fast-food

Lege anti fast-food - in dezbatere la Parlament

83,45 la suta dintre copiii de gimnaziu cosuma alimente de tip „fast- food ”, iar 36 la suta mananca dulciuri zilnic, releva un sondaj efectuat la cererea Scolii „Octavian Goga” din Cluj-Napoca. Cercetarea, efectuata pe un esantion de 150 de elevi, mai scoate in evidenta ca produsele preferate sunt chipsurile, 68,35 dintre elevi declarand ca le consuma in mod frecvent. Sondajul are si parti bune – 83,49 la suta dintre copii mananca zilnic iaurt, dar rezultatul este pus pe seama programului „Laptele si cornul”.

Scoala a organizat vineri seara o intalnire intre parinti, copii, medici, la caer au participat si Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Boli de Nutritie si Metabolism si deputatul independent Mircia Giurgiu , initiatorul Legii anti fast-food.

Potrivit profesorului Hancu, obiceiurile nutritionale sunt o consecinta a comportamentului alimentar al parintilor, care inca nu-si permit sa cumpere produse sanatoase zilnic, si nici nu sunt educati in acest sens. Mircia Giurgiu a spus ca legea sa va intra probabil in dezbaterea plenului dupa summit-ul NATO, asta daca se va obtine de la comisiile de invatamant, care se reunesc saptamana viitoare, un aviz favorabil.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea