Social

#hepatita c #diagnostic #ciroza #cancer hepatic

Peste 7.000 de romani si-au facut testul gratuit de depistare a hepatitei C

Peste 7.000 de romani si-au facut testele gratuite de depistare a virusului hepatitei C, in cadrul campaniei initiate la sfarsitul lunii ianuarie de Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR) si Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals".

Persoanele care vor sa beneficieze gratuit de testul de depistare a anticorpilor anti-HCV se pot adresa laboratorului Institutului National de Boili Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" din Capitala si celor peste 70 laboratoare Bioclinica din tara.

Marinela Debu, presedinta APAH, asociatie care reprezinta pacientii cu hepatite virale, atrage atentia ca oamenii trebuie sa constientieze faptul ca netratarea hepatitei C duce la ciroza si cancer hepatic.

"Asa cum au mentionat specialistii, daca pentru hepatita virala B exista vaccin si incidenta bolii a scazut progresiv in ultimii ani, pentru hepatita virala C testarea este singura modalitate de diagnosticare din timp a bolii", a adaugat aceasta.

Campania pentru depistarea infectiei cu acest virus se desfasoara sub sloganul "Hepatita C nu doare. Doar ucide" si ofera un total de 50.000 de teste gratuite.

Sursa foto: puterea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea