Social

#somaj #absolventi #ajutor de somaj #somaj absolventi

Peste 65.000 de absolventi au solicitat ajutor de somaj in perioada iunie - septembrie 2012

Peste 65.000 de absolventi au solicitat indemnizatie de somaj in perioada 1 iunie - 30 septembrie, anunta Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Conform datelor ANOFM, agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca au inregistrat dosarele a 65.105 de absolventi. In luna iulie, s-au depus 1.595 de dosare de somaj, in iulie 32.695, in august 20.127, iar in septembrie 10.778.

Statistica arata ca 12.638 dintre solicitanti detin diplome care atesta absolvirea unei institutii de invatamant superior.

"Prin absolvent al unei institutii de invatamant se intelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in conditiile legii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii", explica ANOFM.

Indemnizatia de somaj pentru absolventi este de 250 de lei si se plateste timp de sase luni. Ea poate fi solicitata in maximum 12 luni de la data absolvirii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea