Social

#jurist #ministerul justitiei #drept

Peste 40 de consilieri juridici, corigenti la Drept

Mai mult de jumatate dintre angajatii cu statut de magistrati din Ministerul Justitiei nu au obtinut nota minima de trecere la examenul de capacitate pentru judecatori si procurori stagiari. Cei mai multi lucreaza in domeniul elaborarii si avizarii legilor, informeaza Realitatea TV.

42 de candidati, cu specializare juridica au sustinut examenul de definitivat ca procuror sau judecator. Ei au avut de sustinut o proba teoretica de prezentare a cunostintelor generale de drept civil sau penal si o proba practica , finalizata saptamana trecuta, ce a constat intr-un chestionar cu intrebari specifice locului de munca.

Acesti consilieri juridici au fost angajati in 2007 dupa ce ministrul de atunci al Justitiei, Tudor Chiuariu, a schimbat regulamentul de concurs. Chiuariu a spus ca erau prea multe locuri vacante in minister, iar procedura prea greoaie. A scos astfel proba eliminatorie de limba straina, desi cele mai multe angajari au fost facute la directiile programe europene si Afaceri Europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea