Social

#saracie #emigrare romani #emigrare SUA #emigrare Germania #emigrare Marea Britanie

Peste 35% din romani vor sa plece din tara. Iata ce destinatii aleg

Peste 35% din romanii care locuiesc in mediul urban intentioneaza sa paraseasca definitiv Romania in viitorul apropiat, aceasta dorinta fiind manifestata in mare masura de barbati si persoane care au un nivel de educatie scazut.

 

Printre principalele tari pe care acestia le prefera se numara Germania, Marea Britanie si SUA, arata un studiu realizat de Daedalus.

Romanii se regasesc pe locul al doilea intr-un clasament format din sapte tari in ceea ce priveste dorinta de a se muta intr-o alta tara. In fruntea clasamentului se afla sarbii, urmati de bulgari, croati, turci, slovaci si cehi.

Intentia generala de emigrare medie este de 29,9%, iar cele mai multe persoane care intentioneaza sa plece din tara in viitorul apropiat sunt barbatii, 40,9%, si persoanele cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, care ajung la un procent de 35,6%.

Principalul motiv care ii face pe romani sa plece din tara este saracia.

 
"Saracia este de departe cel mai important factor care genereaza intentia de emigrare. Barbatii sunt mai orientati in mod fiziologic catre risc si aventura, asadar mai calificati sa faca primul pas intr-un astfel de demers. Pe de alta parte, suntem tributari unei societati de tip traditional in care barbatul este cel care trebuie sa aduca painea in casa", a declarat Daniel Enescu, managing partner Daedalus Millward Brown.



Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea