Social

#pericol #accidente #casa presei #ascensoare #folosinta

Peste 14.000 de ascensoare din Bucuresti ar trebui scoase din functiune

Incidentul de miercuri, cand un lift din Casa Presei s-a prabusit cu 10 oameni, a scos la lumina multe alte nereguli in aceasta privinta. Specialistii spun ca este posibil ca astfel de incidente sa aiba loc oricand, pentru ca peste 14.000 de lifturi din Bucuresti ar fi trebuit sa iasa de mult din uz.

Multe dintre lifturile functionale din Capitala sunt foarte uzate, acestea fiind instalate inainte de anul 1990, iar durata maxima de functionare a unui lift in conditii sigure este de 15 ani.

Cele mai multe probleme le au lifturile de bloc, deoarece asociatiile de proprietari fac doar mici reparatii din cauza lipsei banilor.

"Un ascensor nou e greu de pus la o asociatie de locatari, pentru ca nu sunt bani, dar se poate face modernizare la un ascensor", este de parere Gheorghe Margarit, director Ascensorul SA.

De asemenea, hotii de fier vechi sunt atrasi de componentele din cupru si fonta ale lifturilor, functionarea acestora fiind pusa in pericol si de acestia.

Sursa foto: amfostacolo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea