Social

# cazuri coronavirus #coronavirus #scoli #elevi #profesori

Peste 100 de cazuri de elevi si profesori, infectati cu Covid in scolile din Romania! Cimpeanu: "Este lipsa de responsabilitate"

 

La doar cateva zile de la redeschiderea scolilor din Romania explodeaza cazurile de infectii cu noul coronavirus in cazul elevilor si al profesorilor.

In total, peste 100 de cazuri de infectie au fost depistate la elevi si profesori din scolile din intreaga tara.  Potrivit unor surse Realitatea PLUS,  noile cazuri au aparut in Constanta - 8, Timis - 35, Baia Mare - 4, Suceava - 4, Gorj - 17, Prahova - 11,  Alba - 5, Cluj - aprox. 30, Salaj - 1 si Dolj -1. Vorbim despre elevi, profesori, personal auxiliar. Lor li se adauga un profesor si patru 4 elevi din Capitala, din sectoarele 4 si 6. 

Avand in vedere ca scolile au inceput de doar patru zile, acestea sunt cazuri de infectie contactate inainte, avand in vedere perioada de incubatie a virusului.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, le recomada parintilor sa aiba mai multa grija cand isi trimit copiii in colectivitate. 

"Apar, din pacate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru ca la cei care apar acum in scoli - cazuri de imbolnaviri - infectarea s-a produs in urma cu ceva timp, tinand seama de perioada de incubatie. Caz in care, un pic mai multa atentie la trimiterea elevilor in colectivitate! Este o recomandare foarte puternica, pentru ca stim de la cei cu competenta ca riscul de a avea situatii grave printre elevi din fericire este mic si foarte mic, insa riscul de transmitere catre cei din familii care pot avea vulnerabilitati este un risc foarte important", a afirmat ministrul, in cadrul unei conferinte organizate de Fundatia Institutul de Studii Financiare si trustul de presa DC Media Group. 

Potrivit acestuia, scolile sunt monitorizate "atent" in aceasta perioada. "Din pacate, apar situatii de cazuri confirmate in randul elevilor, in randul profesorilor. Trebuie sa veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru ca prevenirea riscului de imbolnavire este chiar prioritar. Nu, lucrurile nu scapa de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc - nu scapa de sub control. In primele doua zile, situatia a fost mult mai buna. Acum incep sa apara desi", a mai spus Sorin Cimpeanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea