Social

#contacti directi # persoane vaccinate # coronavirus romania #coronavirus #carantina

Persoanele vaccinate scapa de izolare daca au intrat in contact cu un pacient bolnav de Covid

Sefa DSP Bucuresti, Dr. Oana Nicolescu, a explicat ca in cazul persoanelor vaccinate cu schema completa nu se aplica masura de carantina obligatorie in cazul in care au intrat in contact cu o persoana depistata pozitiv cu Covid-19. Masura se aplica insa numai in cazul in care persoana vaccinata are mai mult de 10 zile de la efectuarea rapelului. Potrivit sefei DSP aceste persoane nu mai sunt considerate contacti directi cu o persoana infectata.  

 

“Persoanele vaccinate cu schema completa si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt considerate contacti directi ai unui caz pozitiv si pentru acestea nu va fi instituita masura carantinarii. Contactii directi pentru care se instituie masura carantinarii sunt stabiliti de catre DSP în urma anchetei epidemiologice”, a declarat Dr. Oana Nicolescu, seful DSP Bucuresti, potrivit news.ro.

Seful DSP Bucuresti a mai precizat ca, odata ce au aflat diagnosticul, persoanele infectate nu trebuie sa sune la DSP. Acestea vor fi sunate de un reprezentant al DSP pentru a face ancheta epidemiologica dupa ce laboratorul unde s-a facut testarea introduce rezultatul în aplicatia Corona forms. Tot cu ajutorul acestei aplicatii, cei care s-au imbolnavit de Covid-19 pot obtine concediu medical pe baza unui raport medical trimis spre DSP si catre medicul de familie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea