Social

#prieteni facebook #facebook #trasaturi personalitate

Persoanele populare pe Facebook sunt nefericite

Majoritatea persoanelor care au foarte multi prieteni pe retelele de socializare sunt considerate populare tocmai prin prisma faptului ca par foarte fericite. In realitate insa, persoanele populare de pe Facebook sunt introvertite si prezinta un grad scazut de bunastare, portrivit unei cercetari recent realizate de oamenii de stiinta de la Colby College din Maine.

In cadrul studiului, cercetatorii au comparat trasaturile de personalitate cu nivelul de fericire al oamenilor a peste 1.600 de persoane, intr-un interval de patru ani. Pe parcursul cercetarii s-a constatat ca persoanele care la inceput au fost considerate extrovertite au inregistrat o imbunatatire a starii de spirit graduala, insa, pe masura ce starea de fericire si cea de bunastare cresteau, participantii deveneau din ce in ce mai retrasi si introvertiti.

Christopher Soto, autorul studiului, a precizat ca aceste stari ar putea fi cauzate de faptul ca aceste persoane nu mai simt nevoia de a-si face noi relatii, ele avand deja prieteni extrem de multi.

Sursa foto: gabrielursan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea