Social

#tragedii #stres posttraumatic #impact tragedii #imagini tragedii

Persoanele care vizioneaza tragedii sunt mai traumatizate decat victimele

Persoanele care privesc cel putin sase ore pe zi imagini cu tragedii sunt afectate psihic mai mult decat victimele in sine, arata un studiu realizat de cercetatorii americani, care au efectuat un sondaj dupa atentatul care a avut loc la maratonul din Boston de anul acesta.

Potrivit datelor studiului, surprinzator este faptul ca stresul si traumele cele mai mari in cazul acestui atentat au fost resimtite cel mai puternic de persoanele care nu au fost la fata locului, ci doar au privit imaginile infricosatoare.

"Ceea ce ne uimeste este impactul pe care l-au avut aceste imagini, inclusiv asupra persoanelor care nu au fost prezente la fata locului. Acoperirea mediatica a suscitat mai multe reactii de stres acut decat experienta in sine a atentatului", a declarat Cohen Silver, profesor de psihologie la Universitatea Irvine din California.

Asadar, cercetatorii au descoperit ca oamenii care au privit frecvent imagini cu atentatul din Boston au prezentat un stres acut ce s-a manifestat prin ganduri coplesitoare, o stare acuta de hipervigilenta sau episoade recurente de flashback.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea