Social

Pericol la Marea Neagra

Gripa aviara se extinde in Turcia, noi cazuri de imbolnaviri umane fiind confirmate in apropierea Marii Negre si in orase precum Ankara si Istanbul.

Alte cinci persoane au fost depistate cu gripa aviara in Turcia, numarul total al imbolnavirilor ajungind la 14. Primele cazuri au aparut acum o saptamina in estul tarii, la granita cu Armenia si Iranul, iar intre timp trei copii au murit. Insa, duminica, doi copii si un adult infectati cu H5N1 au fost internati la un spital din Ankara, in centrul tarii, in timp ce alte patru cazuri au fost semnalate ieri in nord. Testele de laborator confirma prezenta virusului la oameni in provinciile Samsun, Kostamonu si Corum de la Marea Neagra. Si numarul suspectilor de gripa aviara a crescut. Spre ingrijorarea europenilor, foarte multe cazuri au fost inregistrate la Istanbul. Orasul cu peste 12 milioane de locuitori este poarta turistica a Turciei catre Europa. 21 de persoane suspecte de gripa aviara sint tinute in spital sub observatie, au precizat oficiali din Istanbul. Toate imbolnavirile de pina acum par a fi determinate de contactul direct cu pasari bolnave.

Romania se afla in stare de alerta de gradul trei. Daca se vor inregistra cazuri de gripa aviara la om, in tarile vecine, vom trece la gradul doi, iar daca vor fi depistate astfel de cazuri la noi in tara, vom intra in alerta de gradul unu, a spus Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. Pina in prezent, pe teritoriul Romaniei nu s-au inregistrat nici cazuri de gripa sezoniera, fiind vaccinate aproape doua milioane de persoane. Persoanele care prezinta simptome suspecte vor fi internate intr-o sectie speciala din cadrul Institutului « Matei Bals », a mai precizat Nicolaescu. (M.S., R.V.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea