Social

#rubeola #pojar #vaccinare infantila. rata imbolnavirii # imbolnavire copii

Pericol de boli si epidemii. Rata vaccinarii infantile a scazut ingrijorator

Medicii pediatri au avertizat ca, in Romania, rata vaccinari a scazut drastic de la an la an, iar aparitia bolilor care pot fi prevenite a inregistrat cresteri alarmante. Acestia au atentionat ca bolile eradicate sau epidemiile ar putea reveni daca vaccinarea este intrerupta sau incompleta.

Potrivit statisticilor, si in anul 2013, in Romania, rata mortalitatii infantile la copiii de pana in 5 ani, din Uniunea Europeana, este una foarte ridicata, iar numarul cazurilor de imbolnavire ca urmare a bolilor infectioase a crescut in ultimii ani.

Societatea Romana de Pediatrie a atentionat ca vaccinarea scade ingrijorator, iar una dintre cele mai scazute acoperiri vaccinale in 2011 a fost de numai 74,9% la vaccinul anti rubeola-oreion- rujeola, iar in 2010 chiar mai mica, de 60%, cu mult sub pragul recomandat la nivel global.

De asemenea, in 2012-2013, Romania a inregistrat cea mai ridicata rata de incidenta a rubeolei din toata Europa, care este de 27 de ori mai mare decat media europeana.

Sursa foto: www.cugetliber.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea