Social

Pentru toti baietii & fetele de cartier: Dictionar Enciclopedic 2008

Dictionar de tip mixt, adica explicativ & enciclopedic, alcatuit dupa modelul Larousse, cu 98000 de definitii. Dictionarul Enciclopedic 2008 poate fi fatal daca-l lasi sa-ti cada-n cap. Rasfoieste-l, vezi mai multe despre orasul sau tara in care traiesti, afla ce nu ai stiut despre strada pe care stai si despre individul care i-a dat nume. Da-te mare cu citatele si locutiunile celebre din el, sau nu-i lasa pe altii s-o faca, arata-le ca si tu le cunosti.

Autori: Lacramioara Chihaia, Lucia Cifor, Alina Ciobanu, Mircea Ciubotaru, Doina Cobet, Eugenia Dima, Cristina Florescu, Maria Teodorovici, Constantin Teodorovici. Au mai colaborat: Anatol Eremia, Em. Galaicu-Paun, George Ghetu, Valentin Gutu. Revizori: Doina Cobet, Eugenia Dima (nume comune); Gabriela Dragoi , Florin Faifer (nume proprii), George Ghetu (partial).

"Cartier Dictionar Enciclopedic, elaborat in baza Dictionarului Enciclopedic Ilustrat (DEI), a aparut in 1999 la aceeasi editura, intr-un tiraj de 12000 de exemplare, epuizate destul de repede. Spre deosebire de DEI, actuala editie este una revazuta si completata, continand 98000 de definitii.

Este semnificativ si faptul ca in Cartier Dictionar Enciclopedic sunt reunite pentru prima data personalitatile din Romania in frontierele ei actuale, din diaspora romaneasca si din Basarabia, sugerandu-se astfel unitatea fireasca de limba, de spirit si de cultura a acestora.

Dictionarul mai contine si explicatia cuvantului postmodernism, ceea ce, oricat de straniu ar parea, nu e de gasit in alte aparitii de acest gen, cum ar fi Robert, Larousse etc., cu exceptia, poate, doar a Enciclopediei Britanice, unde postmodernismul este vizat doar in arhitectura."
Augustin Nacu, in Observator Cultural

Colectia Cartier Dictionar nu este o colectie dedicata celor care nu stiu sa foloseasca Google-ul, Yahoo-ul sau alte servere de cautare. Dimpotriva, invita la verificare, sintetizare si selectie cu gust a feliei de informatie necesara din intregul balast disponibil la superoferta.

In Colectia Cartier Dictionar au mai aparut: Michel Zimmermann, O cronologie a Evului Mediu, 2008; Teodor Colenic, Dictionar rus-roman. 63 000 de cuvinte, 2007 si Bernard Phan, Cronologia secolului XX, 2007.

Dictionar Enciclopedic 2008, Editura Cartier, Editia a VI-a, Colectia Cartier Dictionar, Chisinau, 2008, 1696 p., pret: 96 RON.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea