Social

#brazi #iarba #spatiu verde #primarie #sector 2

Pentru Primaria Sectorului 2, brazii si iarba nu sunt spatii verzi

Desi legea interzice transformarea spatiilor verzi in zone construibile, Neculai Ontanu tine mortis sa betoneze 8.000 mp acoperiti cu brazi si vegetatie.

Numele beneficiarului este tinut la secret de primarie, ca de altfel tot ce este legat de acest proiect imobiliar.

Edilul sectorului 2 nu vede ca brazii si iarba au culoarea verde. La inceputul lunii iulie, ziarul Gandul a semnalat ca Pri­maria Sectorului 2 a aprobat distrugerea ilegala a circa 8.000 de metri patrati de spatiu verde , de pe bulevardul Bar­bu Vacarescu. Dupa aparitia arti­colului, primarul Neculai Ontanu a dispus revocarea, la prima sedinta de consiliu local, a planului urbanistic care permitea construirea unor blocuri de 14 etaje pe acel teren, si a cerut o ancheta interna pentru a-i gasi pe cei responsabili de aprobarea acestuia. Intre timp, edilul si-a uitat angajamentul, iar responsabilii din primarie nu mai considera copacii si iarba ca fiind spatiu verde.
Intrebat de ce nu a revocat pla­nul urbanistic si care este rezultatul anchetei interne, Ontanu ne-a raspuns ca, potrivit documentelor pe care le au, spatiul verde este de fapt zona construibila.
Repsonsabilii din Primaria Capitalei nu sunt insa de aceasi parere. “Pe Pla­nul Urbanistic Ge­neral al Municipiului Bucu­resti, acest teren este trecut ca zona verde. Este adevarat ca pe Pla­nul Urbanistic Zonal Sector 2 apare ca zona construibila, dar acest plan nu a fost avizat de Comisia tehnica de urbanism, nu a fost semnat nici de mine fiindca nu ne-au aratat plansele finale si nu este aprobat nici de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In plus, dupa ce a aparut PUZ ">PUZ -ul Sectorului 2, noi la Primaria Capitalei am mai aprobat un alt PUZ, pe care terenul apare tot ca zona ver­de”, ne-a explicat Adrian Bold, arhitectul-sef al Capitalei la vremea respectiva.

In plus, in 2007, chiar arhitectul-sef al Sectorului 2, Adriana Bagdasar, a trimis  Directiei de urbanism din cadrul Primariei Capitalei o scrisoare in care spunea ca „acest teren este domeniul public al statului si este incadrat in unitatea teritoriala de referinta V4 (tot zona verde – n.n.), conform Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 2 (...). Consideram ca aceasta este unica incadrare posibila pentru acest teren si, drept urmare, va solicitam sa nu avizati nicio documentatie de urbanism care sa modifice incadrarea din PUZ sector 2”. Asta ca, ulterior, chiar Primaria sectorului 2 sa condamne la distrugere acest spatiu verde.

La sfarsitul lunii martie, Con ­siliul Local al Sectorului 2, cu girul Primariei Sectorului 2, a aprobat construirea unor blocuri de 14 etaje pe o fasie de teren 8.300 de metri patrati, cu brazi si vegetatie, care desparte bulevardul Barbu Vacarescu de strada Gara Herastrau.

Ordonanta de Guvern 114 /2007 interzice clar transformarea spatiilor verzi in zone construibile. Numele beneficiarului este tinut la secret de primarie, ca de altfel tot ce este legat de acest tun imobiliar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea