Social

#munitie pentagon israel #trasnsport standard #ofensiva israeliana gaza

Pentagonul vrea sa trimita munitii in Israel, dar nu pentru Gaza

Armata americana a facut demersuri pentru a angaja un vas comercial care sa transporte munitie in Israel, dar Pentagonul a negat ca livrarea de arme avea vreo legatura cu ofensiva israeliana din Fasia Gaza.

Un purtator de cuvant al Pentagonului a declarat ca munitia era destinata unui depozit de armament american din Israel. Armata americana are depozite de arme in unele tari, pentru cazul in care ar avea nevoie de ele in mod neasteptat in regiunile respective, arata Reuters.

Potrivit documentelor comerciale citate de Reuters, comandamentul marinei militare americane a facut o cerere publica de oferte pentru transportul a 325 de containere standard cu "munitie". Era vorba despre doua transporturi diferite din portul grec Astakos spre portul israelian Ashdod in a doua jumatate a lunii ianuarie.

Un purtor de cuvant al Pentagonului a declarat ca nu comenteaza rutele de transport din motive de securitate, dar a confirmat ca un transport de munitie catre Israel este in plan. "Livrarea de munitie este destinata unui depozit american din Israel, in conformitate cu un acord din 1990, autorizat de Congres, dintre Statele Unite si Israel", a spus purtatorul de cuvant.

"Livrarea era prevazuta de mai mult timp si este una de rutina, neavand legatura cu actuala situatie din Gaza", a precizat el. Purtatorul de cuvant nu a precizat ce continea transportul, dar documentele arata ca este vorba despre substante explozive si detonatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea