Social

#pensionari militari #casa de pensii #pensie militara

Pensionarii militari vor avea propria casa de pensii

Incepand cu 2013, pensionarii militari vor fi scosi din sistemul public de asigurari sociale si vor avea propria casa de pensii. Anuntul a fost facut la Romania TV chiar de Mariana Campeanu, ministrul Muncii si Protectiei Sociale.

"Noi vom incerca sa introducem sistemul de pensii ocupationale, care este in toata lumea. Se stie bine ca nu exista decat o singura tara in lume care are sistemul pensiilor militare in sistemul public", a spus Campeanu.

"Eventual, vom forma un capitol special in lege pentru ei, asa cum este, de exemplu, in Franta. Exista o lege cadru, care are mai multe capitole pe diverse profesii. O sa studiem acest lucru, dar in orice caz acest fapt nu se va intampla anul acesta, ci anul viitor, atunci cand consideram ca un guvern care se instaleaza pe o perioada de patru ani poate sa lucreze in tihna la o lege si sa o faca corecta", a adaugat ministrul Muncii.

Sursa foto: ro-news.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea