Social

#salariu mediu #pensie #proteste #pensionari

Pensionarii ies in strada pe 26 martie

Pensionarii din toata tara vor iesi in strada in data de 26 martie. Protestul are drept cauza nemultumirea lor privind nemajorarea punctului de pensie la 45% salariul mediu brut pe economie.

Legea prevedea majorarea acestuia incepand cu incepand cu 1 ianuarie, dar pensiile nu au fost marite.

"Reprezentantii celor patru organizatii centrale de pensionari civili au luat hotararea de a iesi in strada in 26 martie", a declarat Dumitru Cojanu, vicepresedintele Consiliului National al Persoanelor Varstnice din Romania pentru realitatea.net.

Pensionarii mai au pe lista de cereri si elaborarea in regim de urgenta a unei legi a pensiilor. Ei vor o metodologie unica de calcul, care ar elimina pensiile speciale care exista in prezent in sistem.

Sindicalistii din sistemul bugetar ameninta si ei cu blocarea activitatii din sectorul public, daca le vor fi diminuate veniturile. Federatiile sindicale vor organiza proteste, daca Guvernul le va elimina anumite sporuri .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea