Social

#pensionari #varsta de pensionare #femei

Pensii mai mici pentru femei pentru ca traiesc mai mult?

Dupa ce au pierdut deja un privilegiu in sistemul de pensii, femeile risca sa ramana si fara al doilea. Guvernul discuta scaderea pensiei pentru femei, deoarece au o speranta de viata mai lunga.

Egalizarea varstei de pensionare la 65 de ani atat pentru barbati cat si pentru femei va avea loc intre 2014 si 2030. Aceasta va reglementa situatia pe care Banca Mondiala si Uniunea Europeana o considerau discriminatorie.

Guvernul trebuie sa decica acum daca speranta de viata va fi calculata separat pentru femei si barbati sau daca se va face o medie. "Sunt mai multe variante, unii vor tabele unisex, unii vor tabele bisex, inca n-am decis", a explicat pentru Business Standard Mihai Seitan , consilierul premierului pe probleme sociale.

Tabelele diferentiate ar duce la o pensie mai mica pentru femei deoarece punctele acumulate pana la pensie ar fi distribuite pe o speranta de viata mai mare. In cazul in care se calculeaza pensia conform sperantei de viata medii, unele dintre sumele economisite de barbati vor fi redistribuite femeilor. Conform INS, speranta de viata pentru barbati este de 68 de ani, iar pentru femei 75 de ani .

Legea pensiilor urmeaza sa fie finalizata pana in luna octombrie si, dupa aprobarea Guvernului, va fi supusa dezbaterii Parlamentului in primul trimestru al 2010.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.