Social

#biciclete de inchiriat #smart sharing #pegas #inchiriere biciclete

Pegas promoveaza ideea de bike-sharing

Pedalatul a devenit din ce in ce mai popular. Tot mai multe persoane, indiferent de varsta, aleg sa se deplaseze in acest fel, intrucat este o optiune sanatoasa si in acelasi timp o varianta mai rapida de a ajunge dintr-un loc in altul. Intrucat nu toata lumea are o bicicleta, Pegas promoveaza ideea de bike-sharing, adica de inchiriere de biciclete.

In marile orase aglomerate, deplasarea dintr-un loc in altul la ore de varf reprezinta o adevarata provocare, indiferent ca folosesti masina sau mijloacele de transport in comun. De aceea, bicicleta reprezinta un mijloc alternativ de deplasare, fie pentru a merge la locul de munca, fie pentru a strabate orasul in interes personal ori pentru relaxare.

Chiar daca bicicleta este un mijloc de transport accesibil ca pret pentru majoritatea oamenilor, nu toti si-o permit, mai ales ca e destul de dificil sa o “parchezi” in apartamentele de bloc. Tocmai pentru a veni in ajutorul acestor persoane a aparut ideea de bike-sharing.

Aceasta presupune un numar mare de biciclete si statii de self service in cat mai multe locuri din localitate de unde pot fi inchiriate biciclete. Conceptul acesta isi propune sa ajute la fluidizarea traficului din marile orase si sa contribuie la o mai mare mobilitate urbana.

Bike-sharing inseamna, asadar, ca poti lua o bicicleta dintr-un punct predefinit si sa o lasi in altul, aflat in apropierea destinatiei tale. In felul acesta, o bicicleta poate ajunge sa fie folosita de mai multe persoane in aceeasi zi. In mod normal, in aceste parcari de biciclete exista niste dock-uri, niste statii dotate cu un sistem electronic pentru gestionarea inchirierilor.

Pegas propune, in schimb, un sistem mult mai performant: Smart Bike-sharing. Acesta presupune un device discret, smart-lock, montat pe bicicleta, care indeplineste mai multe functii si care este controlat prin intermediul unei aplicatii de smartphone. El are rolul de a usura inchirierea unei biciclete. Te ajuta sa identifici o bicicleta libera in zona din apropierea ta, sa o rezervi si chiar sa achiti tariful de inchiriere. Device-ul mai dispune si de functia GPS tracking sau senzor de miscare. Toate aceste functii sunt disponibile prin simpla scanare a unui cod QR cu ajutorul telefonului conectat la internet.

Unul dintre atuurile principale pe care le are acest device este costul mult mai mic comparativ cu cel al docking-station-urilor. Apoi, pentru a gasi o bicicleta, cei interesati nu trebuie sa se deplaseze departe sau sa o caute prea mult timp, intrucat acestea vor fi localizate prin intermediul aplicatiei.

Solutia Smart bike-sharing urmeaza a fi implementata de Pegas pentru Universitatea de Medicina din Targu Mures.

“Bicicleta de bike sharing de la Pegas inglobeaza atributele specifice unei astfel de biciclete: calitatea materialelor, componentele tratate anticoroziv si cu rezistenta prelungita la intemperii, functionalitate optima pe perioade mari de intrebuintare, actiuni minime de mentenanta sau elemente securizate antifurt”, anunta Pegas.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea