Social

Pe cine a copiat spintecatoarea din Drumul Taberei

In anii petrecuti la penitenciarul Targsor, pentru o talharie , Cristina Piciorus a avut-o alaturi in celula si pe Roxana Calin, femeia care a ingrozit Ploiestiul in iunie 1994, cand a transat-o pe sotia amantului sau.

Surse judiciare sustin ca este posibil ca, pentru aceasta crima, Piciorus sa se fi inspirat din povestile auzite in celula. Mai ales ca in acelasi timp cu ele a mai stat si chinezoaica despre care s-a vorbit mult in Bucuresti, pentru ca isi macelarise cativa conationali si ii indesase intr-un geamantan.
In ultima scrisoare trimisa inainte de asasinat, CRISTINA PICIORUS a incercat o impacare, recunoscandu-si gelozia care o macina: "Dragul meu Cristi, eu sunt super multumita ca voi putea sa ma revansez fata de tine. Te rog sa ma ierti pentru tonul aspru din ultimele scrisori, insa nu mi-a fost usor sa te stiu in compania altor femei". Si-au propus sa se impace pentru o perioada scurta de timp, dar planurile de casatorie au cazut dupa ce Cristian Radu i-a spus ca se va muta cu o alta femeie. Cristina Piciorus s-a hotarat sa-si ucida amantul. "Sindromul" posesiei persoanei iubite s-a manifestat si la ROXANA CALIN, numai ca "obiectul" geloziei a fost sotia amantului ei, privita ca un obstacol in calea fericirii.



DIVERSIUNEA

Cristina Piciorus si-a propus sa-si adoarma amantul. I-a facut un ceai in care i-a pus niste pastile de diazepam. Barbatului nu i-a placut bautura, n-a baut toata ceasca si atunci criminala s-a folosit de o diversiune, un joc erotic, pentru a-i distrage atentia. "Folosind lubrifiantul pe care il utiliza pentru a intretine raporturi sexuale anale cu mine, i-am propus sa-i introduc un morcov in anus pentru a vedea si el cum ma simt eu cand face asta cu mine... Dupa care a adormit".
Pe 16 iunie 1994, Roxana Calin a atras-o in locuinta ei pe Iuliana Tinteanu, sotia amantului ei, sub pretextul unor analize serologice, Roxana fiind medic pediatru. Profitand de neatentia Iulianei, i-a injectat in vena un flacon de thiopental, medicament cu efect anestezic .



INSTRUMENTELE

CRISTINA PICIORUS si-a adus in dormitor "ustensilele mortii": cutite, cabluri, gantera. S-a dat jos din pat, a apucat gantera aflata langa pat si l-a lovit in cap pana cand, din cauza sangelui si a greutatii obiectului, n-a mai reusit s-o tina in maini.
ROXANA CALIN si-a tarat victima, aflata in stare de inconstienta, in baie, asezand-o in cada. Cu un cutit de vanatoare, avand lama de 14,5 cm lungime si 3 cm latime, i-a taiat carotida si vena jugulara.



PROFIL PSIHOLOGIC

Din datele informative stranse de anchetatori in cazurile CRISTINEI PICIORUS si a ROXANEI CALIN, rezulta un profil comportamental identic, care, insa, nu prevestea declansarea instinctului criminal. Ceea ce s-a intamplat, in ambele cazuri, dupa varsta de 30 de ani. Poate fi o simpla coincidenta sau poate fi un moment critic legat de crizele de identitate prin care au trecut cele doua femei. Cert este ca ambele au avut parinti mai in varsta care s-au straduit sa le ofere tot ce-si doresc si care le-au dat o educatie foarte buna. Inca din copilarie, au manifestat un atasament posesiv fata de obiecte si oameni. Se manifestau violent cand nu li se facea pe plac. Ca persoane adulte, orientate pe acelasi instinct posesiv fata de persoanele iubite, au acumulat o serie de tensiuni care le-a ingustat modul de perceptie a realitatii. Fixatia de a distruge "obiectul" care a creat tensiunile interne s-a materializat prin crima, cand s-a dezlantuit si furia retinuta atata timp. De aici si ferocitatea crimelor, care le "uneste" in analele
judiciare.



MACELUL

CRISTINA a luat unul dintre cutite si l-a lovit pe Radu in ochi si apoi in gat. Lovindu-i carotida, sangele a bufnit ca o fantana arteziana . Asta nu a derutat-o. I-a aplicat zeci de lovituri. Apoi l-a despicat si i-a taiat organele genitale pe care i le-a asezat langa cap. Dupa ce si-a finalizat "opera", femeia a aruncat cu detergent pe cadavru si pe organele aruncate prin casa, pentru a mai acoperi din miros si a mai sterge din urme.
Folosindu-se de acelasi cutit cu care o omorase pe Iuliana, ROXANA CALIN a transat cadavrul si l-a imprastiat prin oras, in scopul de a induce in eroare organele de ancheta. A crezut ca a sters toate urmele crimei, dar... a uitat in congelator coletul cu organele victimei: ficatul, plamanii si inima.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea