Social

#guvern minoritar #negocieri #psd #pd-l

PD-L joaca la cacealma cu PSD

Dupa ce rezultatele alegerilor parlamentare nu au dat nici un castigator clar, PD-L a sugerat ca e deschis sa negocieze cu toate partidele parlamentare. Vasile Blaga si Radu Berceanu au dat semnale ca sunt dispusi sa coopteze PSD la guvernare, dar totul ar putea fi o strategie pe termen scurt.

Se pare ca liderii PD-L au propus PSD-ului o formula de guvernare vaga in care PSD-ul ar primi functia de sef al Senatului, in schimbul unui premier democrat liberal. Oferta ar putea fi doar o diversiune care sa tina PSD ocupat pana cand se reuseste gasirea voturilor pentru sustinerea unui guvern minoritar .

"S-a declarat public ca PD-L doreste in continuare sa faca guvernul cu PNL. Toate informatiile din presa au aparut pe surse ca se negociaza cu PSD. In felul asta PD-L este acoperit, iar PSD are deja discutii serioase si incerca sa-i impuna lui Geoana sa accepte conditiile democrat-liberalilor. Situatia este exact asa cum vrem noi. Intre timp, noi incercam sa cooptam oamenii pentru un guvern minoritar", a declarat o sursa din PD-L pentru hotnews.ro.

Pentru majoritate parlamentara si trecerea Guvernului este nevoie de 236 de voturi. PD-L are 166 de mandate, UDMR 31 de mandate de parlamentari. Daca si minoritatile (18 mandate) s-ar alatura initiativei, totalul ar ajunge la 215 mandate. Pentru o sustinere buna a guvernului in parlament, ei ar mai avea nevoie de 21 de voturi pe care le-ar putea obtine de la nemultumitii din PNL si PSD.

 

Credeti ca un guvern minoritar poate conduce Romania pe timp de criza economica?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea