Social

PD-L interzice primarilor si presedintilor de CJ sa candideze pentru Parlament

Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat astazi ca partidul le va interzice celor alesi prin votul direct al populatiei, adica primarilor si presedintilor de consilii judetene , sa candideze pentru un fotoliu de parlamentar la scrutinul din toamna, transmite coresponentul NewsIn.

"Nu voi accepta ca vreun primar ales sau vreun presedinte de Consiliu Judetean al Partidului Democrat-Liberal ales sa candideze in toamna pentru vreun fotoliu de parlamentar. Ar fi o forma - sa spun elegant - de dispret fata de cetatean, fata de cel care ne-a acordat votul.

Incepand cu presedintele Partidului Democrat-Liberal, primar de Cluj, continuand cu toti presedintii si cu toti primarii, nu vom candida in toamna pentru un fotoliu de parlamentar pentru ca asta ar insemna sa ne batem joc de cei care ne-au acordat increderea. Am fost votati pentru o asemenea pozitie, vom ramane in pozitiile respective pentru care am cerut votul uninominal", a afirmat Emil Boc.

Cei alesi pe listele partidului, precum consilierii locali si consilierii judeteni, se vor bucura, insa, de un tratament preferential, care le va permite sa renunte la functiile obtinute in teritoriu si sa candideze in toamna pentru un fotoliu de deputat sau senator in Parlamentul Romaniei.

"La consilierii locali si judeteni nu e un vot uninominal . Acolo este un vot de lista si urmeaza urmatorul, deci nu se organizeaza alegeri. Acolo nu excludem posibilitatea ca unii sa candideze pentru fotolii de parlamentar", a spus Emil Boc.

"Singurul criteriu pe care il vom avea va fi capacitatea de a aduce voturi. In democratie nu ai alt criteriu mai bun de a evalua un om politic decat capacitatea de a aduce voturi. Alta interdictie nu va avea, iar un alt principiu nu vom putea impune", a afirmat presedintele democrat-liberalilor.

Intrebat daca este posibil ca, printre candidatii PD-L pentru Parlament, sa se numere si oameni din afara partidului, Boc nu a respins aceasta varianta, insa a subliniat ca formatiunea va miza pe democrat-liberali "pursange".

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea