Social

PD-L face un apel la electoratul PNL sa ii dea voturile lui Blaga, nu omului lui Iliescu

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a facut, astazi, un apel catre electoratul liberal, rugandu-i sa il voteze in turul doi la Capitala pe Vasile Blaga, nu pe omul lui Ion Iliescu, Sorin Oprescu.Dupa sedinta BPN de astazi, liderii PD-L au pus tunurile pe Sorin Oprescu, mesajele pe care democrat-liberalii s-au centrat in lupta pentru turul doi la Capitala facand referire la legaturile cu Ion Iliescu si la faptul ca a fost unul dintre cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Pana aseara domnul Oprescu si-a putut permite sa induca in eroare bucurestenii, declarandu-se independent. De seara este candidatul oficial de data aceasta a domnului Iliescu si nu numai, a intregului sistem pe care domnul Iliescu il reprezinta", a punctat contracandidatul lui Oprescu, Vasile Blaga.

El a comentat situatia din PSD si sprijinul pentru Oprescu anuntat de Crin Antonescu si PRM. "Ati vazut aseara si replierea domnului Geoana. Pentru a-si salva pielea, daca in urma cu trei zile declara ca organizatia de Bucuresti a PSD nu o sa-l sprijine pe domnul Oprescu, aseara a spus linistit ca va propune Biroului Permanent al PSD sustinerea domnului Oprescu.

Si alti tovarasi din grupul celor 322 din care a facut parte si domnul Oprescu s-au grabit sa-si declare sprijinul pentru el", a spus Blaga, dand exemplul lui Crin Antonescu si a lui Corneliu Vadim Tudor.

"Observati cum se reface din nou coalitia celor 322 atat ampotriva PD-L, cat si a presedintelui Traian Basescu", a fost concluzia secretarului general al PD-L. "Omul care a adus minerii in Bucuresti, Ion Iliescu, si care a facut atata rau Romaniei vrea sa obtina ce nu a obtinut niciodata.

Vrea sa obtina Bucurestiul prin Oprescu, care nu a vrut niciodata, la orice incercare am facut in dezbaterile publice, sa se delimiteze nici de Ion Iliescu, nici de mineriade . Aliatii mei vor fi bucurestenii care inteleg foarte clar ca votandu-l pe Oprescu il aleg de fapt pe Iliescu si si tot sistemul pe care inca Iliescu il reprezinta", a concluzionat Vasile Blaga.

La randul sau, Theodor Stolojan a facut un apel pentru turul doi la electoratul liberal, asigurandu-i ca PD-L "este un partid democrat si liberal in acelasi timp". "Fac un apel in mod deosebit la bucurestenii, la electoratul bucurestean care crede in valorile liberale si care a votat in primul tur sigur pentru un candidat sau altul, nu pentru Oprescu.

Doresc sa le spun ca nu imi vine sa cred ca bucurestenii care sustin cu adevarat valorile liberale vor putea sa voteze pentru un candidat al PSD, un PSD care in esenta a ramas acelasi partiod nereformat, acelasi partid sub guvernarea caruia in 2004 Romania nu mai putea sa respire", a fost mesajul sau.

"Apelul meu catre bucurestenii care cred in valorile liberale este sa-l sustina cu toata convingerea si din toata inima pe domnul Vasile Blaga in turul doi", a insistat el. "Nu vad cum liberalii l-ar putea vota indirect pe Ion Iliescu", a intervenit si Vasile Blaga.

Liderii PD-L au subliniat inca ca nu vor negocia direct cu PNL, dar ca spera sa atarga voturile de pe tot palierul dreptei. "Eu am facut public inca de aseara ca PD-L nu va face nicio alianta preelectorala cu nimeni, aliatul nostru va fi bucuresteanul", a sustinut el, precizand ca este convins ca nu va avea probleme in Consiliul General pentru ca va sti sa coalizeze fortele politice in jurul solutiilor sale concrete.

Presedintele PD-L, Emil Boc, a luat si el cuvantul pentru a explica electoratului ca in jurul PSD, cu sprijinul celorlalte partide - se contruieste din nou o coalitie impotriva populatiei. El i-a indemnat pe bucuresteni ca voteze "impotriva coalitiei celor 322 care de fiecare data s-au plasat impotriva intereselor romanilor".

La o intrebare a presei, Blaga a aratat ca il mentioneaza pe Traian Basescu in campanie pentru ca adversarii sai il pomenesc "tot a doua fraza", dand exemplul declaratiilor de la sediul PSD de duminica seara. El a reiterat faptul ca va demisiona din fruntea organizatiei de Bucuresti daca pierde si a dat asigurari ca va face "si mai multe decat domnul Videanu, si oricum o sa le fac si mai repede si mai planificat".

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea