Social

PD jongleaza cu pensiile parlamentarilor

PD a mai gasit o varianta de eliminare a privilegiilor senatorilor si deputatilor conferite de statutul parlamentarilor. Democratii ii vor cere premierului Tariceanu o ordonanta care sa intirzie aplicarea legii cu un an.

Democratii au hotarit ieri sa ofere Guvernului mai multe variante pentru a suspenda privilegiile votate in statutul parlamentarilor. Una ar fi ca Guvernul sa dea o ordonanta care sa abroge direct articolele din lege care confera controversata pensie de serviciu . Alta ar fi o ordonanta care sa amine intrarea in vigoare a legii pe o perioada de cel putin un an. Daca nu va fi acceptata nici una dintre cele doua variante, PD va depune o initiativa legislativa care sa abroge cele doua articole, ne-a declarat vicepresedintele PD Ioan Olteanu. Liberalii par sa accepte propunerile cu iz populist ale democratilor, desi parlamentari din ambele partide votasera textul legii cu tot cu privilegiile oferite. Vom discuta in Alianta pentru a vedea care este solutia cea mai potrivita de amendare a legii. Putem merge chiar pina la contestarea actului normativ la Curtea Constitutionala pentru discriminare pozitiva, ne-a declarat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, liberalul Bogdan Olteanu. Privilegiile se refera la acordarea indemnizatiei pe o perioada de trei luni parlamentarilor care nu mai prind un mandat si a pensiei de serviciu in cazul parlamentarilor cu cel putin trei mandate. Problema a fost discutata si la intilnirea liderilor partidelor parlamentare cu presedintele Traian Basescu, unde liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a plins ca nu isi mai poate tine in friu parlamentarii. Una vorbesti cu parlamentarii tai si alta vezi ca fac la vot. Mai ales cei in virsta.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea