Social

Paziti-va casa de hoti

Sfarsitul de saptamana e momentul in care cele mai multe persoane pleaca de acasa. In cazul in care nu aveti in grija cui sa va lasati bunurile, e bine sa stiti cum va puteti feri locuinta de hoti. O incuietoare solida nu e intotdeauna un obstacol in calea infractorilor cu experienta. Ion Popescu, presedintele Patronatului Societatilor de Securitate, va spune cum sa va paziti casa de hoti. 1.Incuietorile in plus inseamna intotdeauna un spor de siguranta. E bine ca usa de la intrare sa aiba cel putin doua incuietori cu cheie, de preferinta cu un model cat mai nou. 2.Montati gratii rezistente la terase si la balcoanele situate la parter, la etajele inferioare, precum si la cele de la ultimul etaj. 3. Daca stati la casa, acordati atentie acoperisului imobilului. 4. Portiunea dintre streasina si perete nu trebuie sa fie lasata libera, deoarece faciliteaza accesul in pod, din exterior. 5. Asigurati luminatoarele, ferestrele si gurile de aerisire de la acoperis cu incuietori ce pot fi manevrate doar din interior. 6. Daca aveti usa la pod care corespunde direct in casa, blocati-o prin interior cu un zavor solid si incuiati-o cu lacat. 7.Asigurati cu incuietori orice gura de aerisire pe unde s-ar putea strecura o persoana. 8. Nu lasati corespondenta si ziarele sa se inmulteasca in cutia de scrisori. Pentru spargatori acesta este un indiciu sigur ca lipsiti pentru mai multa vreme. Rugati un vecin sau o ruda sa va ridice corespondenta. 9.Amplasati la usa doua sau mai multe sonerii pe care sa fie trecute numele mai multor locatari . În felul acesta lasati impresia ca in locuinta stau mai multe familii. 10.Cele mai sigure mijloace de a va proteja locuinta sunt camerele de luat vederi. Daca nu va permiteti una reala, va puteti cumpara o camera falsa, care poate induce hotii in eroare. Cat costa sistemele de securitate Sistemele de suprave-ghere false pot fi la fel de eficiente ca si cele reale. Cu numai 68 de lei, va puteti achizitiona o camera de luat vederi falsa, cu senzori, dar care imita foarte bine una adevarata. Alarmele pentru ferestre pot fi si ele o solutie ieftina pentru a tine infractorii la distanta. O alarma costa 49 lei.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.