Social

# spitale covid # paturi suplimentare ati # paturi ati #ati #bucuresti

Paturi suplimentare la ATI, in Bucuresti! Alte doua spitale, desemnate unitati exclusiv Covid

Numarul de paturi la ATI, dar si a celor la oxigen au fost suplimente si urmeaza sa fie suplimentate si in cursul zilei de astazi, anunta ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila.

 

De asemenea, acesta a mai anuntat ca doua unitati spitalicesti urmeaza sa devina unitati exclusiv Covid.

Aceste masuri sunt luate deoarece nu mai sunt locuri libere la ATI. Si nevoia de medici este tot mai mare, deoarece sunt tot mai multe persoane care au nevoie de ingrijiri medicale de specialitate. De exemplu, spitalul Marius Nasta a fost nevoit sa suspende activitatea Sectiei de chirurgie toracica pentru a muta personalul in sectia COVID. 

„In fiecare zi lucram la acest aspect. Cea mai mare provocare e sa avem un numar de paturi ATI. Ieri am operationalizat unitatea mobila ATI la Spitalul Marius Nasta - 8 paturi si avem in curs de operationalizare pentru 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino si 18 paturi la Spitalul Coltea, ceea ce se va intampla azi si maine. Partea de sistem unde e necesara paturi cu oxigen. Ieri am avut o discutie si saptamana aceasta o sa operationalizam doua spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv Covid: e vorba de spitalul Malaxa, care are 100 de paturi din care 9 sunt de ATI si 40 cu oxigen, respectiv Spitalul Sfantul Ion, cu 200 de paturi din care 15 ATI; de asemenea la acest spital mai mult ca sigur vom operationaliza inca o unitate mobila ATI cu 8-10 paturi. Deci in aceasta saptamana pe Bucuresti vom creste numarul de paturi ATI la aceste doua spitale cu 34 de paturi, iar la oxigen mai mult”, a afirmat Cseke Attila, in declaratia sustinuta dupa imunizarea cu cea-a de-a treia doza a unui vaccin anti-Covid pe baza de ARN mesager la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitala. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea