Social

#pensii #pensionari #buzau

Patru sute de pensionari din Buzau au sechestru pe pensii

Patru sute de pensionari din judetul Buzau primesc pensii mai mici de luna trecuta. Oamenii au acumulat datorii mari la intretinere sau nu au mai putut sa-si plateasca ratele la banci. Asa au ajuns in situatia de a li se pune sechestru pe pensii.

Pentru ca nu au putut face fata cheltuielilor, multi dintre pensionarii buzoieni s-au vazut nevoiti sa se imprumute la banci. Au constatat insa repede ca aceasta varianta nu le aduce decat necazuri . Pentru ca nu au putut sa-si achite ratele, unii au ajuns in situatia de a fi dati in judecata de banci.

''Pentru un numar de aproximativ 400 de pensionari au fost infiintate popriri pe pensie la nivelul lunii iulie'', a precizat Daniela Tuvene, director economic la Casa Judeteana de Pensii Buzau.

Nu doar bancile obtin executarea silita a datornicilor, ci si furnizorii de utilitati care isi recupereaza astfel sumele datorate de oameni la intretinere. Chiar daca stiu care sunt riscurile, tot mai multi pensionari apeleaza la imprumuturi.

Luna trecuta, popririle pe pensii, care nu pot depasi o treime din venit, au insumat 150.000 de lei in judetul Buzau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea