Social

Patriciu si Macovei, in birou la Tariceanu

Un nou scandal pune pe jar Cabinetul Tariceanu. Monica Macovei, convocata de premier, l-a gasit in biroul acestuia de la Guvern pe omul de afaceri Dinu Patriciu . Intilnirea a avut loc in iunie 2005, in plina ancheta a dosarului Petromidia. Ieri, Patriciu si Macovei au confirmat intilnirea, Tariceanu a tacut, iar Basescu a incercat sa fie echilibrat.

Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei s-au intilnit cu Dinu Patriciu, in timpul desfasurarii anchetei in cazul Petromidia. Dinu Patriciu a declarat ieri la Radio Guerrilla ca a vorbit cu cei doi, precizind insa ca discutia ar fi avut loc in primavara lui 2005. Am vorbit despre reforma Justitiei si despre implicatiile politico-economice ale investigatiei careia ii face obiect firma Rompetrol. Ministrul mi-a mai spus ca va avea loc o reforma serioasa a Justitiei, in primul rind in materia drepturilor omului in aceste procese judiciare a afirmat omul de afaceri, intr-un dialog la radio Guerilla , cu ziaristul Liviu Mihaiu .

Aseara, pe postul Realitatea Tv, Patriciu a declarat ca s-a dus la Guvern, invitat de Tariceanu. Omul de afaceri a spus ca nu stia ca urma sa o intilneasca si pe Monica Macovei. Ministrul Justitiei a spus ca a fost invitata la inceputul lunii iunie 2005 la o intilnire cu primul-ministru fara sa i se precizeze motivul intrevederii si nici cine mai participa. Potrivit Monicai Macovei, discutia a durat citeva minute, Patriciu plingindu-se ca i s-au incalcat drepturile procedurale.

Tariceanu tace

Premierul nu a comentat in nici un fel declaratia lui Patriciu. In schimb, reactia presedintelui Basescu nu s-a lasat prea mult asteptata. Intrebat de jurnalisti despre scandalul triunghiului Tariceanu-Macovei-Patriciu, Traian Basescu a declarat ca fiecare institutie isi stabileste singura standardele. Presedintele statului a adaugat ca Guvernul are conduita lui. Basescu a spus ca Patriciu i-a cerut si lui intrevederi, dar ca el, la Cotroceni, prefera varianta corespondentei scrise cu omul de afaceri. Basescu nu a comentat daca participarea ministrului Justitiei la aceasta intilnire este de natura sa afecteze independenta actului de Justitie, precizind ca lasa aceasta apreciere la latitudinea Monicai Macovei.

Basescu prefera corespondenta scrisa

Traian Basescu considera ca procurorii sint supusi unei puternice presiuni mediatice, iar incercarile de influenta vin uneori si din partea personalitatilor politice, prin atitudinile publice ale acestora. M-am tinut tot timpul de cuvint si le-am garantat procurorilor ca nici un politician nu va reusi sa le faca nimic atita timp cit aplica legea, a reafirmat Traian Basescu.

Patriciu, ascultat din 2003

Omul de afaceri Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, a aflat ieri, de la procurorii Parchetului General, ca a avut convorbirile telefonice supravegheate inca din anul 2003, in dosarul instrumentat de PNA.
Potrivit avocatului Gheorghita Mateut, care il apara pe omul de afaceri, Codul de procedura penala, la art. 91, specifica clar ca inregistrarea convorbirilor se face doar in momentul in care s-a inceput urmarirea penala.
Or, in acest caz, urmarirea penala s-a inceput anul trecut. In replica, Robert Cazanciuc, seful Biroului de Presa al Parchetului General, ne-a declarat ca inregistrarile ar fi fost facute in mod legal. Daca ieri i-au fost aduse la cunostinta, inseamna ca au fost facute in mod legal, considera Cazanciuc.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea