Social

#gigi becali #donatie #inscaunare #cheltuiala #patriarhul daniel.

Patriarhul Daniel a primit 100.000 de euro de la Gigi Becali

Finantatorul clubului de fotbal Steaua, Gigi Becali, a dezvaluit ca "cheltuielile de inscaunare " ale Patriarhului Daniel au fost platite din cei 100.000 de euro pe care i-a donat el, suma platita la Patriarhie , dar fara chitanta.

Tranzactia a fost supravegheata de avocatul latifundiarului din Pipera, Catalin Dancu, si presedinta Fundatiei "Omenia", Minodora Ilie, care candideaza din partea PRM la un colegiu uninominal din judetul Arges, informeaza Gardianul.

Ca sa recompenseze aceasta fapta buna , in aceeasi zi, Patriarhul i-a daruit lui Becali distinctia "Crucea Moldava". Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a confirmat primirea banilor de catre Patriarhie, dar sustine ca Patriarhul Daniel a redirectionat suma catre Manastirea Golia, din Iasi.

Acesta a mai spus ca Preafericitul Parinte obisnuieste sa transfere banii primiti ca donatie in conturile lacasurilor de cult care au nevoie de ei. Si avocatul Catalin Dancu a confirmat, la randul lui, informatia si a precizat ca pentru suma data Becali a primit chitante cateva zile mai tarziu.

Becali isi vrea banii inapoi

Conflictul dintre Gigi Becali si Patriarhia Romana a pornit de la scrisoarea latifundiarului din Pipera prin care a cerut Bisericii Ortodoxe Romane restituirea sumei de 2 milioane de dolari, bani donati pentru edificarea Catedralei Mantuirii Neamului.

Avocatii lui Becali au redactat, joi, o cerere de Actiune in rezolutiune a actului juridic de donatie, solicitand Tribunalului Bucuresti sa oblige Patriarhia sa transfere banii in 20 de conturi bancare din Grecia, apartinand manastirilor de pe muntele Athos. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea