Social

#patinaj artistic romanesc #patinaj artistic

Patinajul artistic recreational romanesc cucereste intreaga lume

Concursul de patinaj artistic Bucharest Open devine international, dupa succesul celei de-a doua editii a concursului. Competitia va continua in 2019 cu participanti din Romania, dar si din afara tarii.

Cea de-a doua editie, a avut loc duminica, 20 mai, la patinoarul Tiriac-Telekom Arena. La competitie au participat 130 de copii, cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani, de la toate cluburile de patinaj artistic din Bucuresti, Brasov si Targu-Secuiesc. La final, toti participantii au fost premiati pentru prestatiile artistice.

Marian Dragulescu, multiplu campion mondial si european, a fost prezent pentru a sustine patinajul artistic. Sportivul a premiat medaliatii la proba de programe tehnice.

Ana Maria Ion si Bristena Prodea au deschis competitia cu o demonstratie de patinaj artistic, cele doua fiind reprezentantele Romaniei la concursuri internationale. Patinatoarele se numara printre cele mai bune sportive ale momentului, la juniori.

Printre micii sportivi care s-au remarcat la concursul de patinaj artistic recreational Bucharest Open se numara Sophie Gherasim (8 ani) si Adelina Cazacu (12 ani). Sophie Gherasim a concurat la patru probe diferite (program tehnic, elemente impuse, sarituri si piruete si spotlight) si a obtinut medalii de aur la fiecare categorie in parte, iar Adelina Cazacu a castigat probele de program tehnic, de elemente impuse si de sarituri si piruete.

"Suntem foarte bucurosi si mandri ca Bucharest Open a reusit in doua editii sa devina un reper in patinajul artistic recreational. Visul a fost de la bun inceput sa cream o comunitate in jurul acestui sport. Ideea de libertate cu care am gandit concursul si faptul ca nu exista limitari de varsta face din Bucharest Open un spatiu al exprimarii artistice. Patinajul recreational este mai mult decat un sport, este un mod de exprimare si de interactionare", spune Andreea Tuliga, organizatoarea Bucharest Open si fondatoarea Skating A2Z.

"Este foarte important pentru noi sa crestem si sa aspiram la o comunitate internationala. Motiv pentru care anul viitor in cea de-a treia editie vor participa si cluburi din afara tarii", adauga Andreea Tuliga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea