Social

"Pasarea de aur (Infinitul Brancusi)" in editie digitala

Biblioteca Citatepedia, parte a site-ului www.citatepedia.ro, a publicat in format electronic scenariul de teatru "Pasarea de aur (Infinitul Brancusi )" de Valeriu Butulescu.

Piesa este o drama intr-un act despre ultimele zile din viata pamanteasca a genialului Constantin Brancusi . Valeriu Butulescu, gorjean de origine ca si Brancusi, si-a facut o datorie de onoare din a expune dramaturgic momentul trecerii in eternitate a marelui artist plastic. Beneficiind de experienta sa aforistica, Valeriu Butulescu a alcatuit replici pline de semnificatii, adevarate cugetari, in spiritul celor pe care Brancusi le-a lasat in urma sa.

In 2007, cu ocazia comemorarii semicentenarului mortii lui Constantin Brancusi, piesa a avut premiera la Teatrul National Radiofonic, pe canalul Radio Romania Cultural, cu Stefan Iordache in rolul principal. Ulterior, piesa a fost tradusa in portugheza , engleza si franceza, si a participat la Festivalul European de Arta Radiofonica on-line, actiune culturala importanta a Uniunii Europene, realizata de Radioteleviziunea Portugheza RTP.

Editia digitala este oferita gratuit cititorilor.

Autorul si-a dat acordul pentru includerea intregii sale creatii dramatice in Biblioteca Citatepedia. In fiecare luna se va lansa cate o editie digitala, insotita de un articol cu referirinte critice.

Valeriu Butulescu este, probabil, cel mai apreciat aforist roman contemporan, dar si un dramaturg de valoare. Cartile sale de aforisme au fost publicate in peste 30 de limbi, alte traduceri urmand sa apara. Piesele sale au fost puse in scena la mai multe teatre din tara, dar au trecut si granitele, primind aprecierea publicului si a criticii de specialitate.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Top

Cauta-ti perechea