Social

#partide #numire #tehnocrat #premier #cehia #prim ministru

Partidele din Cehia vor un tehnocrat in fruntea guvernului

Partidele din Cehia vor un prim-ministru tehnocrat . Politicienii l-au propus pe Jan Fischer pentru postul de premier, care ar urma sa-l inlocuiasca pe actualul premier demisionar Mirek Topolanek pana la organizarea de alegeri anticipate.

In acest moment Fischer conduce Biroul pentru statistici. El ar putea prelua insa conducerea guvernului de tranzitie pana la organizarea de anticipate, inainte de 15 octombrie, conform acordului incheiat de Partidul democratilor civici si opozitia social-democrata, dupa cum anunta Realitatea TV. Acordul mai are insa nevoie de aprobarea definitiva a partidelor si trebuie prezentat presedintelui Vaclav Klaus.

Conform presei cehe, tehnocratul Fischer ar urma sa preia sefia guvernului pe 9 mai, dupa summitul pentru Parteneriatul estic , una dintre marile reuniuni prevazute de Praga in cadrul mandatului saula conducerea UE. Mandatul sau ar trebui sa continue pana pe 30 iunie, atunci cand se incheie mandatul Cehiei la sefia Uniunii.

La jumatatea lunii martie guvernul condus de Mirek Topolanek si-a dat demisia, dupa ce Parlamentul ceh votase o motiune de cenzura impotriva Guvernului . Caderea guvernului condus de liberalul Topolanek a condus la o stare de incertitudine in Cehia, ridicand probleme si pentru Uniunea Europeana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea