Social

#parlament #referendum #curtea constitutionala #demitere basescu #referendum 2012

Parlamentul se reuneste azi pentru citirea deciziei Curtii Constitutionale

Senatul si Camera Deputatilor se intrunesc, luni, de la ora 15.00, pentru citirea hotararii Curtii Constitutionale privind referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, declara saptamana trecuta ca este increzator ca la acesta sedinta vor fi prezenti peste 50% plus unul parlamentari.

USL, prin vocea presedintelui sau, premierul Victor Ponta, anunta in urma cu cateva zile ca ar fi o greseala intarzierea procedurilor de invalidare a referendumului si ca parlamentatarii social-democrati nu vor boicota citirea deciziei Curtea Constitutionale a Romanei.

In urma sedintei din 21 august, Curtea Constitutionala a constatat ca procedura de organizare a referendumului a fost respectata, insa nu s-a implinit cvorumul pentru ca scrutinul sa fie valabil.

Dupa ce Parlamentul va asista la citirea deciziei CC, aceasta va fi publicata in Monitorul Oficial, iar Traian Basescu isi va relua atributiile de presedinte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea