Social

#parlament #negocieri #independent

Parlamentarii independenti negociaza locul la colegii

Zilele actualilor parlamentari independenti sunt numarate. Deputatii si senatorii care au plecat din partidul pe listele caruia au candidat pornesc cu sansa a doua la alegerile parlamentare uninominale din toamna.

Si asta pentru ca, independenti fiind, le e mult mai greu sa obtina 50+1 din voturi in turul intai, pentru castigarea mandatului. Unii dintre ei au de gand sa renunte sa mai candideze. Altii nu capituleaza si negociaza intens in aceasta perioada o strategie de atac.

Dintre cei 18 parlamentari independenti, jumatate provin din PRM. O parte dintre ei, au trecut prin mai multe partide si vor la toamna sa-si incerce fortele pe listele partidului extraparlamentar pe care l-au fondat sau la care au aderat.

Aurelian Pavelescu , fost membru PD, acum PNTCD, negociaza o colaborare cu liberalii. Fostul lider PRM, Dan Claudiu Tanasescu, vrea sa candideze din partea Partidului Popular si al Protectiei Sociale, al carui presedinte a ajuns anul acesta. Sunt insa si fondatori de partide care se pregatesc sa capituleze.

 Cozmin Gusa, fost membru PD, PSD si liderul PIN, nu mai vrea sa candideze si ia in calcul varianta in care nici partidul sau nu mai participe la alegerile parlamentare. Prin urmare, deputata Lavinia Sandru , colega sa de partid, va anunta in septembrie ce a decis. Sunt insa si independeti care isi negociaza intens o candidatura din partea unor partide parlamentare care au sanse maxime sa fie bine reprezentate in parlament.

Si deputatul Nati Meir, fost membru PRM, apoi PD, acum independent, a anuntat recent ca negociaza cu un partid puternic si ca vrea sa candideze intr-un colegiu din cartierului bucurestean Ferentari. Parlamentarii independentii vor anunta in septembrie daca si unde candideaza, dupa negocierile din aceasta perioada.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea