Social

#atentie parinti #puse vanzare #jucarii periculoase

Parinti, atentie la jucariile periculoase

Protectia Consumatorului ii avertizeaza pe parinti sa fie atenti atunci cand cumpara jucariile pentru cadoul de Craciun din cauza ca acestea pot fi periculoase.

Timp de 10 zile, in perioada 2- 12 decembrie 2008 Oficiul pentru Protectia Consumatorului Neamt a desfasurat actiuni de verificare a modului in care sunt respectate prevederile legale la comercializarea jucariilor, pentru asigurarea securitatii utilizatorilor, informeaza Monitorul de Neamt.

In urma unui control la 18 firme acestia au gasit aproape 500 de jucarii de peste 14.000 lei care aveau diferite abateri . Parte dintre acestea nu aveau imprimate denumirea producatorului sau a importatorului.

Inspectorii au gasit papusi "Sirena H2O - Beauty Collection" care nu aveau alte informatii decat made in China, ursuleti din plus "Derector Tutu", cu inscriptionari pe eticheta intr-o limba slava, sau masinute "The Robot Transform" realizate in China cu importator/distribuitor necunoscut.

La fel a fost si in cazul masinutelor "Desert Safari", tractoraselor "Globtroter", sau a altor figurine . Unele dintre jucarii nu aveau inscrisurile obligatorii, acestea aflandu-se in posesia vanzatorilor. La toti operatorii economici verificati s-au constatat abateri privind indicatiile de utilizare si avertismentele.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea