Social

#parada militara # parada de ziua nationala #1 decembrie #parada

Parada de 1 Decembrie va fi mai saraca in acest an

Parada de 1 decembrie din acest an va fi lipsita de fastul din anii anteriori, potrivit declaratiilor ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu. Acesta a spus ca manifestatiile nu vor avea "o amploare deosebita", invocand conditiile financiare dificile prin care trece ministerul pe care-l conduce.

"O sa facem niste actiuni de 1 Decembrie, categoric decizia va fi luata la nivelul Guvernului, dar fara o amploare deosebita, adica nu vom angaja aviatia si alte categorii de tehnica datorita costurilor foarte mari. (...) Costurile nu ar fi mari in mod general, dar sunt foarte mari in conditiile de austeritate cronica a bugetului Apararii, adica un milion de euro", a spus Dobritoiu, duminica, la manifestarile pentru Ziua Armatei.

Ministrul a precizat ca situatia financiara este data de "intelegerea politica asupra fenomenului militar". El a explicat ca Armata Romana are de suferit din cauza "lipsei culturii de securitate a elitelor romanesti", care se joaca cu bugetele dupa bunul plac.

Corneliu Dobritoiu a mai spus ca o situatie mai buna a bugetului alocat Armatei se va contura incepand cu 2013.

Sursa foto: tion.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea