Social

#parada militara #parada de 1 Decembrie #ziua nationala a romaniei

Parada de 1 Decembrie in Capitala si in tara. Evenimentele pe care nu trebuie sa le ratezi!

Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita in toate orasele mari ale tarii, autoritatile pregatind festivitati care includ parade militare, depuneri de coroane sau concerte ale unor artisti indragiti! Nu lipsesc nici focurile de artificii si proiectii 3D sau traditionala fasole cu carnati!

De 1 Decembrie, in Piata Arcului de Triumf, vor prezenti la parada care incepe la ora 11.00 aproximativ 3.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul Roman de Informatii, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, si militari din mai multe tari aliate sau partenere.

Alba Iulia

Manifestarile prilejuite de Ziua Nationala vor incepe la Alba Iulia la ora 9.00 cu ceremonii militare de depunere de coroane si jerbe cu flori, la statuile lui Ion I.C. Bratianu, Iuliu Maniu, Regelui Ferdinand I si a Reginei Maria si Mihai Viteazul.

La ora 12 va avea loc o parada militara spectaculoasa, in cadrul careia vor defila peste 600 de militari, transportoare blindate, tunuri, masini de lupta si autospeciale. Dispozitivul de defilare va fi format din reprezentanti ai Politiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Roman de Informatii si Politiei Locale. Totodata, ca in fiecare an, si Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia va participa cu doua plutoane. Parada militara va dura circa 60 de minute si se va organiza, la fel ca anii trecuti, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 si imprejurimi.

Ziua Nationala a Romaniei va fi celebrata la Alba Iulia cu un grandios foc de artificii si cu proiectii 3D, in culorile nationale, pe cerul Capitalei Marii Uniri, de la ora 22.00. 

Sibiu

La Sibiu, de Ziua Nationala a Romaniei, din programul manifestarilor oficiale nu lipsesc spectacolul folcloric de la Sala Transilvania sau depunerile de coroane si flori. Totusi sibienii nu vor mai vedea traditionala parada militara, dupa trei ani in care aceasta s-a organizat. Iata programul manifestarilor de 1 decembrie de la Sibiu:

  • 10.30 – 11.30: Ceremonie de depuneri de coroane si jerbe de flori la sediul fostului Consiliu Dirigent din Transilvania;

  • 12.00: Moment coral de cantece patriotice sustinut de corul Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” si muzica militara a Garnizoanei Sibiu
  • 15.15 – 18.15: spectacol sustinut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii-Sibiului” la Sala Transilvania.
  • intre orele 17.30-19.00 va avea loc o retragere cu torte
  • La ora 19.00 va programat un concert simfonic sustinut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Cluj

La Cluj, manifestarile dedicate Zilei Nationale vor debuta la ora 09:30.

In aceeasi zi va fi organizat, de la ora 17:30, si un spectacol pentru copii la Opera Nationala Romana, la care vor participa peste 400 de copii din mediul rural.

Timisoara

La Timisoara, 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, va fi sarbatorita anul acesta printr-o parada militara in fata Palatului Administrativ, dar si prin mai multe concerte in Piata Victoriei, cap de afis fiind concertul sustinut de Delia. Manifestarile dedicate zilei de 1 Decembrie vor incepe la ora 10.30, in fata Palatului Administrativ.

De la ora 17 manifestarile se muta in Piata Victoriei, unde va fi deschis si Targul de Craciun. Spectacolul va incepe cu un concert al Orchestrei Timisoara Big Band.

De la ora 17.30 se va da drumul iluminatului festiv de sarbatori. De la ora 18, Ansamblul „Timisul” ii va invita pe timisoreni sa danseze Hora Unirii in piata, iar apoi va urca pe scena alaturi de solistii de muzica populara Andreea Aleusan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, Petrica Moise, Petrica Miulescu Irimica.

De la ora 19 va avea loc un concert sustinut de formatia Clar Band, urmat, de la ora 20 de un concert sustinut de Raluka. Seara se va incheia cu un concert Delia si un foc de artificii.

Brasov

De Ziua Nationala a Romaniei, autoritatile din Brasov au anuntat o parada militara pe Bulevardul Eroilor din centrul orasului.

In Piata Unirii va avea loc o depunere de coroane din partea Asociatiei scheii Brasovului si Uniunea Junilor din scheii Brasovului si Brasovul Vechi, urmata de o slujba religioasa, iar evenimentul se va incheia cu un scurt spectacol folcloric. Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita cu ”Hora Unirii” si in Piata Sfatului, de la ora 12:00, si cu un spectacol folcloric, de la ora 12:30 la Centrul Cultural Reduta.

Seara va fi organizata traditionala retragere cu torte, pe traseul Biserica Neagra-Strada Muresenilor-Bulevardul Eroilor-Comandamentul Brigazii 2 Vanatori de Munte „Sarmizegetusa”. De asemenea, si la Rasnov, incepand cu ora 11.00, vor fi organizate manifestari in Piata Unirii.

Constanta

La Constanta, autoritatile au pregatit un program special pentru Ziua Nationala, care va debuta la ora 9:00. Toate muzeele din Constanta vor fi deschise si vor avea intrare libera in ziua de 1 Decembrie.

Galati

La Galati, in centrul orasului, de la ora 18.00 va rasuna muzica de fanfara, pentru ca de la ora 20:30 pe scena sa urce Vama, iar o ora mai tarziu Alexandra Stan.

Arad

Primaria si Centrul Municipal de Cultura din Arad au pregatit un program artistic pentru sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, evenimentele urmand sa se desfasoare in zilele de 30 noiembrie si 1 Decembrie, in fata Palatului Administrativ. Conform programului stabilit de organizatori, un spectacol de muzica usoara va avea loc in 30 noiembrie, cand este sarbatorit Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei. Astfel, miercuri, de la ora 19.00, pe scena din fata Palatului Administrativ vor vor urca Smiley si Andra, dar si doua formatii aradene.

Pentru ziua de 1 Decembrie, cand este sarbatorita Ziua Nationala a Romaniei, a fost pregatit un spectacol de muzica populara, care se va desfasura tot in fata Palatului Administrativ. De la ora 17.00, pe scena din centrul Aradului vor fi prezente mai multe ansambluri folclorice si solisti din judetul Arad, printre care Daniela Dudas si Paula Pasca.

Iasi

In Iasi, manifestarile vor debuta in Piata Unirii, la ora 10:00, cu un concert de muzica populara, iar ulterior, de la ora 11:00, va avea loc un Te Deum, o depunere de coroane, cuvantari, si masa traditionala, cu 5.000 de portii de fasole si carnati.

Focsani

La Focsani, autoritatile celebreaza Ziua Nationala a Romaniei oferind fasole cu carnati si cate un ceai cald participantilor la manifestarile organizate in Piata Unirii. Vor fi pregatite 3.000 de portii de fasole cu carnati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea