Social

#coronavirus #avocatul poporului

Pandemie de coronavirus! Avocatul Poporului cere declararea starii de urgenta

 

 

In contextul declararii pandemiei de coronavirus si a cazurilor de infectari in continua crestere atat in Romania cat si in restul Europei, Avocatul Poporului a cerut declararea starii de urgenta.

 

 

"Avocatul Poporului, in calitate de garant constitutional al drepturilor si libertatilor fundamentale, luand act de masurile administrative adoptate in ultimele zile in actiunea de combatere a raspandirii virusului Covid - 19 solicita Presedintelui Romaniei sa declare starea de urgenta, iar Parlamentului Romaniei sa o incuviinteze, in conformitate cu art. 93 alin.(1) si (2) din Constitutia Romaniei. Nu punem in discutie oportunitatea masurilor luate pana acum, necesitatea restrangerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu sa se intample asa cum prevede legea fundamentala in cazul situatiilor exceptionale. Acestea sunt exigentele statului de drept, in care restrangerea unor drepturi si libertati nu poate fi facuta decat in conditiile art. 53 din Constitutia Romaniei", se arată într-un comunicat remis de Avocatul Poporului, citat de realitatea.net, subliniind ca acest lucru e obligatoriu, in conditiile masurilor luate pana acum.

"Nu punem in discutie oportunitatea masurilor luate pana acum, necesitatea restrangerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu sa se intample asa cum prevede legea fundamentala in cazul situatiilor exceptionale. Acestea sunt exigentele statului de drept, in care restrangerea unor drepturi si libertati nu poate fi facuta decat in conditiile art. 53 din Constitutia Romaniei.

Mai mult, primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine pozitia Avocatului Poporului. “Da, sunt întru totul de acord pentru adoptarea celor mai bune măsuri pentru protejarea populației”, a spus Firea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea