Social

#gripa porcina #simptome #infectare #imbolnavire #gripa noua

Pandemia de gripa porcina poate duce la milioane de morti si anarhie

Gripa noua va duce la anarhie in tarile sarace si la moartea catorva milioane de oameni din intreaga lume, in cazul in care aceste state nu vor beneficia de vaccinuri impotriva noii gripe. Aceasta este concluzia la care a ajuns ONU, care precizeaza faptul ca aceasta situatie ar putea fi impiedicata daca statele bogate vor aloca aproape un miliard de euro pentru a cumpara vaccinuri si antivirale pentru aceste zone.

Raportul Organizatiei Natiunilor Unite precizeaza ca in tarile din “lumea a treia” situatia va fi una foarte dificila, datorita cresterii numarului de cazuri. Ea ar putea deveni si mai grava mai ales in contextul crizei financiare mondiale, pentru ca statele puternice din punct de vedere financiar au si ele probleme cu recesiunea.

ONU a identificat 75 de tari vulnerabile, printre care se numara sase tari din America Latina (inclusiv Cuba si Bolivia), 21 din zona Asia-Pacific (inclusiv Coreea de Nord si Bangladesh ) si 40 de state din Africa. In acestea se asteapta ca situatia provocata de extinderea epidemiei de gripa sa fie una grava.

"Tarile unde serviciile sanitare sunt depasite de boli precum HIV/SIDA, tuberculoza sau malaria vor avea dificultati mari in a face fata cresterii numarului de cazuri. Iar daca distributia de electricitate si apa nu va putea fi mentinuta, acest lucru va avea implicatii grave asupra capacitatii de functionare a sistemului de sanatate", afirma documentul, citat de Romania Libera.

Pentru lupta cu gripa porcina din aceste state ar fi necesare aproximativ 700 de milioane de euro, care ar trebui obtinuti de la celelalte tari ale lumii. ONU se teme insa ca nu vor strange nici macar jumatate din acesti bani, din cauza crizei.

Potrivit raportului, pana acum, in intreaga lume gripa porcina a ucis aproape 3.500 de persoane. La nivel mondial au fost confirmare peste 296.000 de cazuri de infectare cu virusul A/H1N1.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea