Social

Pandemia de gripa porcina are vaccin dar si lista de recomandari

Gripa porcina a ajuns la nivelul de pandemie. Insa odata cu anuntul ridicarii nivelului de alerta la gradul maxim, a aparut si anuntul ca o firma elvetiana de medicamente a produs deja un prim lot de vaccinuri impotriva noii gripe. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a oferit si o serie de recomandari pentru toate statele lumii, pentru a reduce efectele pandemiei.

Presa internationala anunta producerea unui prim lot de vaccinuri impotriva gripei A(H1N1), de catre firma elvetiana Novartis. Vestea a venit dinspre elvetieni mai devreme decat era previzionat, insa in termenul oferit de OMS privitor la producerea unui vaccin. Organizatia Mondiala a Sanatatii daduse termen industriilor farmaceutice data de 1 octombrie pentru producerea unui vaccin pentru gripa porcina.

Potrivit comunicatului Novartis, citat de Adevarul, vaccinul a fost produs prin cultura de celule, si nu prin cea de oua, asa cum este cazul de obicei si este fabricat de laboratorul Novartis din Marburg (Germania). La inceputul lunii mai si cercetatorii laboratorului universitatii americane Purdue Indiana anuntau ca vor introduce in testele pe soareci un vaccin pentru noua gripa . Cercetatorii americani fusesera cei care descoperisera si vaccinul pentru gripa aviara .

OMS da recomandari la nivel mondial

Odata cu declansarea nivelului 6 se alerta la nivel mondial, OMS a oferit si o serie de recomandari pentru toate statele lumii, fie ele afectate, fie fara vreun caz inregistrat de infectare cu H1N1.

La nivel de state, potrivit OMS, guvernele pot plasa tara respectiva sub un statut potrivit, ca "starea de urgenta". In plus, toate tarile trebuie sa informeze organizatia in legatura cu evolutia pandemiei, mai ales din punct de vedere geografic, si sa informeze despre orice mutatie a virusului sau despre semne de rezistenta la antivirali.

In plus, potrivit Realitatea TV, tarile pot de asemenea incuraja reducerea deplasarilor, precum si a adunarilor legate de transporturile publice, dar OMS nu recomanda restrictii oficiale privitoare la calatoriile in tarile afectate. In plus, statele sunt sfatuite sa comunice populatiei situatia la zi sa distribuie antivirale, sa puna in practica masurile destinate pentru procurarea vaccinurilor adecvate si sa accelereze pregatirea de campanii de vaccinare in masa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea