Social

#pandemie coronavirus #coronavirus #xenofobie #ura #pandemie

Pandemia de coronavirus, avalansa de ura si xenofobie in randul populatiei din intreaga lume

 

Pandemia de coronavirus nu a facut doar victime ale temutului virus ci a semanat o avalansa de ura si xenofobie in randul populatiei din intreaga lume.

Potrivit unui comunicat al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pandemia de coronavirus a scos la iveala tot ce-i mai rau din oameni, la nivel global.

“Gasim tapi ispasitori, intretinem teama. Ura fata de strain se raspandeste pe internet si pe strazi. Teoriile conspiratiilor cu caracter antisemit prolifereaza, iar musulmanii sunt victime ale unor atacuri legate de COVID-19”, declara Antonio Guterres. “Migranti si refugiati au fost acuzati ca raspandesc virusul si li s-a refuzat accesul la ingrijiri medicale”, adauga acesta.

“Ideea dezgustatoare ca pot fi sacrificate persoanele in varsta a inceput sa se raspandeasca” in tot mai multe tari, adauga Antonio Guterres

“Jurnalisti, avertizori de integritate, profesionisti din sanatate, lucratori umanitari si aparatori ai drepturilor omului sunt luati ca tinta pur si simplu deoarece isi fac meseria”, critica de asemenea secretarul general al ONU.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea