Social

#pensionari militari #pensionare #varsta pensionare #crestere varsta pensionare

Pana in 2030, femeile se vor pensiona la aceeasi varsta cu barbatii

Potrivit noului acord dintre FMI, Comisia Europeana si Romania, tara noastra s-a angajat ca, pana in 2030, sa creasca varsta de pensionare a femeilor de la 63 la 65 de ani, adica la aceeasi varsta la care se pensioneaza, in prezent, barbatii.

Oficialii europeni doresc egalitate intre femei si barbati in ceea ce priveste varsta de pensionare si au implementat aceasta masura in noul acord pe care l-au facut cu tara noastra.

Scopul acestei masuri nu este de a dezavantaja femeile, ci doar de a diminua presiunea foarte mare care este pusa pe fondul de pensii. Numarul actual de pensionari este de doua ori mai mare decat al salariatilor care contribuie, lunar, la fondul de pensii.

Desi guvernul va elabora legislatia necesara pentru cresterea varstei de pensionare a femeilor la 65 de ani pana la sfarsitul anului, masura va intra in vigoare treptat, pana in 2030.

Sursa foto: thecedarsportland.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea