Social

# restaurante coronavirus

Pana cand raman inchise restaurantele din Romania?

Grupul de experti care ajuta la gestionarea pandemiei COVID-19 din Romania a decis luni dimineata, 29 iunie, sa amane noile masuri de relaxare asteptate incepand cu 1 iulie.

Deschiderea restaurantelor interioare a fost cea mai acuta cerere exprimata de investitori. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a confirmat decizia. Astfel in continuare cei 320.000 de angajati din cadrul restaurantelor sunt in somaj tehnic incasand 75% din salariu brut.

Masurile de relaxare vor fi luate in considerare daca conditiile sanitare se vor imbunatati la urmatoarea evaluare saptamanala. Luni dupa-amiaza a fost programata o reuniune a comisiei de urgenta CNSU, prezidata de premierul Ludovic Orban.

Intrebat despre urmatoarea etapa de relaxare si deschiderea asteptata a restaurantelor, premierul Orban a spus ca „acest lucru ar putea fi amanat din cauza evolutiei pandemiei coronavirusului”.

El a exprimat ingrijorari serioase ridicate de cifrele coronavirusului in ultimele zile. "Evolutia din ultimele zece zile este o evolutie care ne face foarte precauti in luarea masurilor de relaxare ulterioare", a declarat premierul, citat de postul de televiziune Digi 24.

In acelasi timp, premierul Orban a anuntat un control mai strict al cerintelor sanitare. El a spus ca mecanismele specifice de control vor fi decise la 1 iulie, cu reprezentantii organismelor implicate (Ministerul de Interne la Ministerul Sanatatii, agentia de protectie a consumatorilor ANPC si agentia sanitara ANSVSA).

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.