Social

Pamuk vine la Neptun

Scriitorul laureat cu Nobel pentru literatura , in 2006, Orhan Pamuk, revine in Romania dupa o luna si jumatate, la Festivalul „Zile si Nopti de Literatura“, care se desfasoara intre 7 si 11 iunie, la Neptun.

Colocviul are ca tema „Viitorul literaturii, literatura viitorului“. Festivalul „Zile si Nopti de Literatura“ a primit o finantare de 50.000 de lei (13.700 de euro) de la Ministerul Culturii si Cultelor (MCC). Marele Premiu Ovidius va fi acordat unei personalitati literare de notorietate, din partea Ministerului Culturii si Cultelor (in valoare de 10.000 de euro), si Premiul Festivalului, pentru un tanar scriitor, acordat de Primaria Municipiului Mangalia (in valoare de 5.000 de euro).

Juriul Festivalului va fi format din Nicolae Manolescu, Alex Stefanescu si Ioana Parvulescu . 24 de scriitori vor sustine conferinte, printre care scriitorul Peter Esterhazy, Arnon Grunberg si Andrei Kurkov. Lecturile de poezie vor fi sustinute de Mircea Cartarescu , Lidia Dimkovska, Christopher Bakken, Mircea Dinescu , Ales Mustar, Yasuhiro Youtsumoto, Naim Araidi si Denisa Comanescu.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea