Social

#cataclism #univers #pamant

Pamantul, "ras" din Univers?

Alerta de gradul zero printre savantii din toata lumea. Una dintre cele mai mari temeri ale lor s-a confirmat. Pamantul ar putea fi 'ras' din Univers peste doar 10 ani.

Asta pentru ca planeta Jupiter , cea mai mare din sistemul solar , a suferit in ultimii trei ani schimbari dramatice de compozitie, care au culminat recent cu reactii termonucleare. Ele pot duce la o explozie de proportii inimaginabile, care ar nimici pe loc planeta Pamant.

Cel care si-a facut curaj sa publice faptul ca umanitatea e intr-un real pericol este savantul rus Eduard Drobisevski, de la universitatea din Sankt Petersburg, a relatat ziarul rusesc Pravda: 'Gigantul Jupiter a fost "tacut" timp de cateva sute de ani, dar, in ultimii trei ani, pe suprafata acestei planete au aparut cateva pete portocalii, care indica faptul ca ceva groaznic se intampla in adancul ei. E vorba despre reactii termonucleare extrem de puternice. Daca vor mai aparea astfel de pete in viitorul apropiat, e cazul sa ne panicam. Jupiter ar putea exploda, iar Pamantul ar inceta sa mai existe peste doar 10 ani'.

Conform aceluiasi savant, astfel de pete au aparut chiar si pe una dintre lunile planetei-gigant, care poarta numele - culmea! - Europa.  Dezastrul a fost mentionat ca fiind posibil in urma cu cateva zeci de ani, in romanul SF ' Odiseea Spatiala', al lui Arthur C. Clarke.

Continuarea in Libertatea 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea