Social

#pamant #resurse naturale

Pamantul, pe cale sa isi piarda resursele naturale

World Wide Fund for Nature Romania a anuntat ca a fost marcata "Earth Overshoot Day", ziua in care populatia Pamantului a epuizat toate resursele naturale pe care planeta le poate genera intr-un an.

Astfel, in timpul cat a mai ramas din anul 2013 se va functiona in deficit si vom consuma mai mult decat poate oferi natura, lasand Pamantul mai sarac pentru noile generatii.

"Nu este o noutate pentru nimeni faptul ca societatea noastra consuma mai mult decat poate produce planeta. De cativa ani auzim aceasta avertizare si incepem sa ne obisnuim cu ideea. Noutatea care trebuie sa ne dea de gandit si poate sa ne si sperie putin este accelerarea acestui proces.

Daca pana acum vorbeam de un proces lent, care urma sa afecteze in mod decisiv generatiile viitoare, ne dam seama ca, de fapt, perspectiva in timp se micsoreaza si incepe sa fie tot mai clar ca efectele nefaste ale consumului pe deficit isi vor face simtita prezenta din ce in ce mai mult pe termen mediu si scurt. Daca anul trecut pe 22 august ajungeam la capacitatea de sustinere a planetei noastre, anul asta atingem aceasta limita cu doua zile mai devreme", a declarat Magor Csibi, director WWF-Romania.

Sursa foto: universetoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea