Social

# substante toxice paine # pericol gluten # otravuri paine #gluten #paine

Painea te poate imbolnavi grav. Iata ce otravuri contine!

Painea consumata in exces poate duce la boli grave. Nutritionistii atentioneaza ca glutenul care se gaseste in paine poate provoca peste 55 de boli. 

Nutritionistii sustin ca atat painea alba cat si cea integrala sau de secara sunt la fel de periculoase pentru organism. Elena Bodea, medic nutritionist, a prezentat care sunt consecintele consumului excesiv de paine. 

"Painea alba din faina de grau este mai nociva decat cea integrala sau decat cea de secara. Dar in final, si cea mai «sanatoasa» paine produce efecte extrem de neplacute pentru organismul uman daca este consumata in exces. Glutenul, o proteina din cereale, este responsabil pentru majoritatea efectelor negative.The New England Journal of Medicine a publicat o lista cu 55 de boli care pot fi provocate de consumul de gluten. Printre acestea, merita mentionate: osteoporoza, boala de colon iritabil, boli inflamatorii intestinale, diverse tipuri de anemie, diverse tipuri de cancer, artrita reumatoida, lupusul, scleroza multipla, aproape toate celelalte boli autoimmune. Apoi, conform aceleiasi surse, consumul de gluten este legat de boli neurologice, inclusiv anxietate, depresii severe, schizofrenie, dementa, migrene, epilepsie si neuropatie", a precizat nutritionistul, potrivit adevarul.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea