Social

#pret #paine #cereale #agricultura #recolta #majorare pret

Painea s-ar putea scumpi in urmatoarele luni

Painea s-ar putea scumpi in urmatoarele luni din cauza preturilor foarte mari ale cerealelor din vechea recolta, au anuntat producatorii din agricultura si industria alimentara.

Desi se asteptau scumpiri la produsele de carne, presedintele Pro Agro a declarat ca nu se vor efectua cresteri de pret in acest sector si ca se asteapta mai degraba scumpiri in zona panificatiei.

"Majorarile de preturi la carne nu sunt proprii acestui sezon. Nu cred ca vom asista la majorari substantiale de preturi la carne. Cand spun substantiale, ma refer la 5%, 5% pentru mine este o crestere substantiala de pret.

Intuim cresteri de pret in piata produselor de panificatie pentru simplul motiv ca cerealele din recolta veche sunt in continuare foarte scumpe, iar cele noi nu aparut inca", a declarat Alexandru Jurconi, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro.

De asemenea, presedintele Pro Agro a cerut, printre altele, ca autoritatile sa scada TVA-ul la produsele agroalimentare si a insistat asupra unor controale eficiente ale Autoritatii Sanitar-Veterinare.

Sursa fot: eangajare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea